Brydevin.dk – Onlineguide for vinkendere

20 januar 2017
Maria Andersen

På http://brydevin.dk/ kan du finde information og en række gode råd om vin, leverandører, vinrejser og meget andet. Denne hjemmeside er en online guide for vinkendere, og i de vidt forskellige tekster kan du finde henvisninger til leverandører samt flere hjemmesider. Det er således et bredt anlagt site, der er tænkt som en inspirations- og videnskilde for alle vinelskere.

Druer, vinregioner og vinrejser

Har du ofte spekuleret på, hvad der egentlig er hhv. drue- og regionnavne, når du læser vinetiketter? Så kan vinguiden give dig svar. Du kan fx læse om den kendte Chardonnay-drue eller finde information om den lige så kendte vinregion, Côtes du Rhône. Der er selvfølgelig også oplysninger om mindre kendte druesorter og vinområder, og den samlede information kan øge din viden og gøre dig til en mere kvalificeret vinkøber. Har du lyst til at gå skridtet videre i din vinpassion, kan du også læse nogle om nogle fantastiske vinrejser til fx Madeira, Spanien, Grækenland, Bulgarien og Thailand. På sådanne rejser kan du kombinere din eventyrlyst og trang til nye kulturelle oplevelser med dejlige vinsmagninger, hvor du får en fornemmelse for lokale og nationale drikke. Så kan det næsten ikke blive bedre.  

Mad & vin

Mad og vin er jo uløseligt forbundet, og du kan læse gode råd om sammensætning af vin og mad, brug af vin i maden og hvilke vine der eksempelvis passer godt til julemaden, osten eller konfirmationsmiddagen. Naturligvis er der også lagt vægt på vintilbehør som vinkøleskabe, vinreoler, vinkarafler og vinglas. Hvordan vinen bliver serveret er jo også uhyre vigtigt med hensyn til iltning, temperatur og æstetik. Forskellige myter om vin, mad, slankekure og sundhed behandles også i flere af teksterne på hjemmesiden. Du kan virkelig få nogle gode tips på Brydevin.dk. 

Køb den rette vin til den rette pris

Vine bliver man aldrig færdig med at udforske, eftersom der er et kolossalt antal af vinarter, og der til stadighed produceres nye. Efterhånden udvikler vinkendere dog nogle rettesnore, og du kan læse om nogle af dem, så du ved mere om, hvordan du skal forholde dig til vinetiketter, anmeldelser, forhandlere og priser. Der fortælles bl.a. om test af vin i forhold til priser, og det er interessant og lærerig læsning. Der linkes også til spændende vinkoncepter som fx Winefamly, der sælger abonnementskasser med virkelig skøn kvalitetsvin. Alt i alt er Brydevin.dk kræs for vinentusiasten, der gerne vil præsenteres for nye idéer og ny viden.  

 

Flere Nyheder