Nem håndtering af data med SQL kurser

27 februar 2019
Astrid Pedersen
Nem håndtering af data med SQL kurser

Arbejder du og dine kolleger til daglig med data udtræk og bearbejdning af data fra databaser, kan I have stor glæde af at lære det praktiske og anvendelige universelle programmeringssprog SQL at kende. Med SQL er det muligt at bygge meget specifikke procedurer for udtræk, sortering, filtrering, gruppering og andre former for manipulation af data fra relationelle databaser.

Hvornår bruger man SQL?

SQL bruges til at kommunikere med databaser – i særdeleshed den type database systemer, som kendes under navnet relationelle databaser. Som programmerings sprog er SQL særligt designet til at foretage de såkaldte queries (på dansk: Forespørgsler) i databaser, med det formål på målrettet vis at hente og bearbejde data fra pågældende database. SQL består af en række udsagn og kommandoer, som kan anvendes til formålet, og er som sådan ikke noget videre komplekst sprog.

Har du først lært syntaksen i SQL, er du rigtig godt hjulpet i forhold til at bygge dine egne – mere eller mindre komplekse – forespørgsler, som passer præcist til de opgaver, du skal løse. Hvis du således arbejder med store data mængder, som er lagret i databaser baseret på eksempelvis Oracle database eller Microsoft SQL Server, vil du have glæde af at beherske den specifikke dialekt af SQL, som kaldes Transaction SQL eller T-SQL. Denne version af SQL er særligt udviklet til Microsofts platform, og kan for eksempel bruges sammen med applikationer så som Microsoft Access og Microsoft Excel. Således kan du bygge dine egne skræddersyede applikationer, baseret på SQL, til brug ved bestemte former for data udtræk og data manipulation.

Hvis du er interesseret i at øge fleksibiliteten i dit daglige arbejde med databaser, kan du med fordel tage et SQL kursus. Du kan hos den danske kursus udbyder 4D finde kurser i SQL på såvel begynder som mere avanceret niveau. Se dem alle på 4d.dk

Flere Nyheder