Godt at vide når du skal købe bolig

07 January 2021
Maya Hindsberg

Det er blevet super let at søge efter boliger på nettet, og det er nok også grunden til, at de fleste starter deres jagt der. Det er dog sjældent en god ide, da man risikerer at forelske sig fuldstændig. I stedet bør man slå koldt vand i blodet og tage en tur i banken, så man har en ide om, hvad man har af budget. Derudover så skal du være klar på at være nødt til at lave en række kompromiser. Du kan nemlig ikke få det hele, og du bør derfor overveje, hvad der er vigtigst for dig. 

Ejendomsmægleren og boligadvokaten

Det kan tænkes, at det hus, du har fået øje på, har en ejendomsmægler tilknyttet til sig. Her skal du være opmærksom på, at vedkommende arbejder for sælger og ikke for dig. Det er vigtigere for dem, at sælger får den bedste handel, selvom det ikke betyder, at de ikke kan være både søde og svare på dine spørgsmål. Derfor er det en rigtig god ide at få en boligadvokat med ind over. Det er nemlig dem, der passer på dine hårdt tjente penge, og ser købet godt igennem, så du ikke bliver snydt. Se evt. på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/ for, hvad de kan gøre for dig.

Dyre fælder at være opmærksom på

Når du køber din bolig, er der et par ting, som du bør være opmærksom på. En af dem er, om lokalplanen har en begrænsning. Det kan f.eks. være, at du ikke må udvide huset, eller få solceller på taget etc., og det er godt at være bevidst om på forhånd. Derudover kan du risikere, at der er forurening på grunden, og det kan blive en dyr omgang, hvis du skal rense det. Selvfølgelig har sælger pligt til at oplyse dig, men der kan ske fejl. Til sidst er der bolig konstruktionen, der kan være ting, der skal skiftes, og det vil du gerne vide inden køb.

More articles