Firmalogo design – en opgave for de professionelle

18 June 2018
Astrid Pedersen
Firmalogo design - en opgave for de professionelle

Et logo er ikke blot et logo. Det logo, du vælger til din virksomhed, skal på én gang være simpelt i sin udformning og sigende i forhold til din virksomheds produkt. På samme måde som en reklame jingle skal være iørefaldende (og helst også være en rigtig ørehænger), skal dit firmalogo kunne fæstne sig på nethinden hos dine potentielle kunder. Samtidig skal logoet i kraft af sin udformning og farveholdning signalere, hvad det er din virksomhed tilbyder, således at det bliver nemmere for beskueren at knytte logoet sammen med virksomhedens produkter og ydelser.

Et stærkt firmalogo er versatilt og fleksibelt

Ud over det, at logoet i såvel farveholdning som design og layout skal være iøjnefaldende og sigende, er det samtidig vigtigt at sikre sig, at logoet kan antage flere forskellige formater. Det ideelle logo kan fungere såvel vertikalt som horisontalt, i farver eller gråtoner (eller sort og hvid), og med eller uden pay off, samt at logoet er udformet på en måde, så det kan fungere på såvel brevpapir som store firma bannere eller flag. Dette fordrer enkelthed i såvel farvevalg som design; et godt firmalogo må helst ikke indeholde for mange detaljer og finesser, som kan risikere at blive udviskede i varierende opløsninger og størrelser.

Hvordan designer jeg et godt firmalogo?

Det er klart, at du som nystartet selvstændig erhvervsdrivende måske ikke har det store budget sat til side til kreative udskejelser. Derfor har du måske overvejet selv at pusle et firmalogo sammen. Dette kan der dog kun advares imod. Dit firmalogo er det, der skal profilere dig visuelt over for omverdenen, og er en vigtig del af dit brands identitet.

Hvis du selv giver dig i kast med at lave et firmalogo uden anden erfaring end lidt selvlært Photoshop, risikerer du, at du ender med et uholdbart resultat – og så skal du i gang med en rebranding proces, som havde været overflødig, hvis du fra begyndelsen havde valgt en professionel designer til at skabe dit firmalogo. Læs mere på damgraphics.dk

More articles