Indret din have med forskellige former for højbede

23 March 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Højbede er geniale – hverken mere eller mindre. Uanset om du har en stor have eller en mindre en kan du indrette den med højbede. Et højbed kommer i alle former og størrelser. De kan være runde, trekantet, firkantet og aflange. De kan være lave eller så høje at du slipper for at skulle bukke dig ned og derfor skåner ryggen. 

Du kan have højbede som står fast, men du kan også have højbede, som du kan flytte rundt med, alt efter hvad planerne er for denne sæson. Det er det der gør højbede så uendelig praktiske. 

Stil ikke dine højbede for tæt

Især hvis du har højbede der ikke kan rykkes, er det en god ide ikke at sætte dem for tæt. Hvis dine højbede er for tætte gør du det svært for dig selv at komme rundt om dem og fjerne ukrudt.

Står dine højbede f.eks. på din græsplæne, skal du som minimum have plads til at du kan komme rundt om dem med din græsslåmaskine. Det er også en god ide ikke at have brede højbede. Hvis højbedene er for brede, kan det være svært for dig at nå midten og fjerne ukrudt.

Uanset om du vælger selv at bygge dine højbede eller vælger at købe dem, er det en god ide at vælge nogle der er høje. Det gør det svære for græsfrø at komme op i højbedet og det gør det også nemmere for dig at lue, uden at få ondt i ryggen.

Materialet er et andet vigtigt område du bør have fokus på. Hvis du kun skal have blomster og ikke spiselige ting i højbedet, har det ikke den store betydning hvilke materialer et højbed er lavet af, men har du planer om at dyrke grønsager og bær, skal materialerne være fødevaregodkendte for at de kan bruges.

More articles