Kom de grimme pletter til livs med en gulvafslibning på Nørrebro

11 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et olieret eller sæbebehandlet trægulv, som ikke er blevet passet og plejet efter forskrifterne, vil hurtigt gå hen og blive grimt i overfladen. Det forholder sig nemlig sådan med denne type trægulve at de ikke er beskyttet imod dagligdagens slitage i samme graf som trægulve beklædt med lak, fernis eller maling.

Sidst nævnte materialer hører nemlig under det man kategoriserer som forseglende gulvbehandlinger. Det betyder at træværket, når det males eller lakeres, forsegles under et beskyttende lag af lak eller maling. På den måde bliver gulvets overflade både mere slidstærk og rengøringsvenlig.

Til gengæld har gulve, som er malede eller lakerede, ikke helt den samme charme og fornemmelse som gulve behandlet med sæbe eller olie. Selv om træværket godt kan skinne igennem lakken vil det ikke føles levende under fødderne på samme måde. Og derfor er olie og sæbe behandlinger blevet utroligt populære i de danske hjem – den sarte overflade til trods.

Kan jeg redde mit slidte trægulv?

Desværre vil der ofte ske det at den påkrævede gulvvask med beskyttende og plejende sæbe forsømmes. Det er trods alt temmelig tidskrævende at skulle vaske hele gulvet grundigt mindst en gang på ugentlig basis. Og det er de færreste familier som kan leve op til dette krav.

Men når gulvet ikke får tilført nærings stoffer, som kan forstærke olie eller sæbe hinden i gulvets overflade, vil denne forsvinde. Så ker der det at træværket bliver tørt og porøst i overfladen. Det vil begynde at suge spildte væsker og nedtrådt støv til sig som en anden svamp – og du vil ikke kunne få det pænt og skinnende igen ved almindelig gulvvask.

Det eneste, du kan gøre, er at tilkalde en dygtig gulvmand og få ham til at udføre en grundig gulvafslibning. Og så kan du eventuelt vælge en anden type efterbehandling som ikke kræver så megen pleje.

Læs mere på https://gulvafslibning-priser.dk/gulvafslibning-noerrebro/ 

More articles