Book en professionel gulvafslibning i Skovlunde online

19 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Som gulvbelægning er og bliver træværk et suverænt materiale. Ægte, solidt træ er behageligt at betræde, og har dertil gode isolerende egenskaber. Dette gør træ velegnet til at beklæde gulve i private hjem, da man helst vil kunne gå på bare tæer eller i strømpesokker derhjemme. Og så er et velplejet trægulv en fryd at beskue – især hvis det er blevet behandlet med eksempelvis olie eller sæbe.

Disse former for træbehandling kaldes også i fagtermer for ikke forseglende behandlinger, og udmærker sig derved, at de lader træets personlighed og unikke features skinne igennem. Et sæbebehandlet trægulv vil samtidig være flere toner lysere efter sin behandling, da den hvid pigmenterede specialsæbe bleger træværker på naturlig vis. Samtidig danner den fede sæbe en beskyttende hinde i træværket, som gør overfladen silkemat og skinnende.

Sæbebehandling er et populært valg i forbindelse med gulvafslibning, da de smukke, lyse gulve er en pryd for enhver bolig. Til gengæld kræver sæbebehandlede trægulve udførlig pleje og vedligeholdelse, hvis den glatte væske- og støv afvisende overflade skal bevares intakt. Mindst én gang om ugen bør man vaske gulvet med en særlig sæbe, og derved styrke den hinde, som beskytter træværket mod udtørring. Hvis man forsømmer denne rutine, eller ikke får arbejdet sæben godt nok ned i træværkets overflade, vil det sæbebehandlede trægulv hurtigt komme til at udvise tegn på slitage.

Kom slidmærker til livs med en grundig gulvafslibning

I et sæbebehandlet trægulv vil slitagen fremstå særligt tydeligt. Grimme, grå slidspor, bestående af nedtrådt støv og skidt, vil fremstå i grel kontrast til det lyse træværk. Et slidt trægulv vil miste sine støv og væske afvisende egenskaber, hvilket betyder, at spildte væsker vil opsuges i træværkets fibre, og her aflejre sig som grimme skjolder.

Til alt held kan disse mærker af slitage fjernes med en gulvafslibning – og gulvets lækre overflade genskabes med en professionel efterbehandling. Læs mere på https://gkservice.dk/gulvafslibning-skovlunde/ 

More articles