Brug sammenligningstjenester, når du skal finde det bedste lån

07 september 2021
Lotte Hindsberg

Går du med planer om at tage et lån, men finder at det kan være lidt uoverskueligt, at finde den eller de banker, du skal ansøge, kan du med fordel bruge en af de mange sammenligningsider, der er at finde på internettet. Der er hård konkurrence indenfor lån, og som lægmand kan det være svært at overskue. Du kan f.eks. bruge sammenligningstjenesten Bankly.

Der er flere fordele ved at bruge sammenligningssider. Ved at give dem få oplysninger kan de komme med mindst tre forskellige forslag til banker du kan ansøge. Ved at ansøge flere banker og efterfølgende sammenligne det forskellige lån, mindsker du mulighederne for, at du har sagt ja tak til et alt for dyrt lån. Det anbefales at du søger mindst tre forskellige banker. Søger du en online bank, tager det kun få minutter at sende en ansøgning afsted, så det er tid er er givet godt ud.

Hvad skal du bruge for at ansøge?

For at ansøge en online bank skal du være i besiddelse af et NemID og en aktiv mailadresse. Har du ikke en Email, kan banken ikke sende dig et låne tilbud og du skal bruge dit NemID til at underskrive et lånetilbud.

For at kunne få et lån skal du også have en folkeregisteradresse i Danmark og du skal være mindst 18 år og myndig. Mange banker kræver at du er ældre end 18 år før de vil låne dig penge. Nogle, men ikke alle kræver også at du ikke står i RKI som dårlig betaler. Hvis du står i RKI skal du være opmærksom på, at kravene for at låne penge er markant anderledes og hårdere.  

Låneproceduren er online hurtig og nemt og du har svar på din ansøgning stort set med det samme. Onlinebankerne kræver som udgangspunkt heller ikke sikkerhed for, at du kan låne.

Flere Nyheder