Den gigantiske verden af huer er vidunderlig

24 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Huer er gode til at holde toppen af hovedet varmt, og det har man vist i utroligt mange år, så man kan finde spor af rester af det, som vi vil betragte som huer, der går næsten tusinde år tilbage.

Og når man har en god opfindelse, der er blevet opfundet uafhængigt af folkeslag verden over, og det har fungeret i så lang tid og blevet tilpasset, så er det jo klart, at der ikke er nogen grund til, at man skulle droppe at lave huer nu om dage også.

Og siden os mennesker er så hittepåsomme, så har vi gjort ikke bare noget ved designet af en hue, men også opfundet forskellige materialer at lave dem af.

Det er noget af det, som vi kort vil gennemgå i denne artikel, så vi lige kan skrabe overfladen sammen med dig, hvad der eksisterer af huer derude i verden, som du kan erhverve dig efter behov.

Indhent flere gode huer til dig selv, og dem du kender

Et godt referencepunkt at bruge til at se, hvad vi beskriver, er at have denne side åben ved siden af, mens vi remser nogle huetyper op: https://high5shop.dk/collections/huer

Du kan have den klassiske tophue, man kender fra Norge, men man kan også have en velkendt russisk bjørneskindshue, og det kan man forlænge helt til den danske livgarde, der er noget bemærkelsesværdige med deres store huer.

Men huer kan også være beanies, hvor der er en lille skygge, som man kender det fra en kasket.

Eller hvad med sådan en hue, hvor der er lapper til at varme dine ører?

Der er også huer, hvor man kan binde to snore sammen under hagen, så den ikke blæser af.

Der kan være logoer på eller noget ornamentering; de kan have en enkelt farve eller mange farver.

Hvad foretrækker du af huer?

Flere Nyheder