Derfor er det vigtigt at opsøge hjælp til behandling af afhængighed

30 June 2022
Silje Hansen

editorial

At komme ud af et misbrug kan være noget så svært – i hvert fald hvis du selv forsøger dig med det. Derfor er der også ekstra god grund til, at du opsøger professionelle, når det kommer til behandling af afhængighed. Det kræver selvfølgelig en nærmere forklaring, som du også får her. 

Årsagerne til at professionelle skal hjælpe med behandling af afhængighed

Der kan planlægges en konkret behandling

En af årsagerne til at du skal lade professionelle hjælpe med behandling af afhængighed er, at der kan planlægges en konkret behandling. Og selvfølgelig en behandling som også er skræddersyet til lige netop dig. For det er alfa og omega, at din behandling også tager udgangspunkt i de ting, som du skal have ekstra hjælp til. 

Misbrugscenter

Professionelle ved, hvad der virker

Noget der også taler for at bruge professionelle til behandling af afhængighed er, at de ved, hvad der virker. For du kan se frem til, at de både har den viden og erfaring der gør, at du kan få den helt rette behandling. For at bryde med en afhængighed kan det nemlig være nødvendigt at arbejde med mere, end at du f.eks. skal stoppe med at drikke, tage piller, medicin m.m. Det kan også kræve, at du får støtte og terapisamtaler.

Behandlingen kan foregå sikkert 

Den tredje årsag til, at du skal kontakte en professionel er, at behandlingen kommer til at foregå sikkert. Det er især vigtigt at understrege for dig, som har et middel eller lignende, du er afhængig af. For her vil din krop reagere ret voldsomt på, at du stopper med at tage alkohol, stoffer m.m. Og du vil kunne mærke abstinenser. 

For at denne afrusning kan foregå sikkert, er det et must, at du har professionelle til at hjælpe dig fra start til slut. Det kan også øge chancerne for, at du ikke falder i igen. 

More articles