Døre med materet glas føles specielt

30 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Det er egentlig ikke selve døren, som der er speciel – det kan den være, men det er ikke det, som vi skal tale om her – for det er selve glasset, vi skal ind på, når det er materet.

Det er ikke altid, at det forekommer sådan her, men det gør det i mange tilfælde, og det kan både være af praktiske grunde og af æstetiske årsager.

For sådan noget materet glas kan tit være nubret at røre ved, mens det andre gange kan se sådan ud, hvor det stiger og falder i overfladen, som er det konkav og så senere konveks.

Det kan have et mønster i sig, mens det andre gange er mere tilfældigt; og så kan man falde over, at det bare ser sådan ud, mens det er en illusion, eller man har lagt et stykke fladt glas over den del, der er nubret.

døre

Derfor vælger nogle nubret, materet glas til deres vinduer på dørene

Som sagt kan årsagen til at have sådan noget glas i døren være enten praktisk eller æstetisk, men det kan også forekomme samtidigt.

For det kan være praktisk, så man kan få noget lys ind, men man samtidig ikke ønsker at have folk til at kigge ind, for man vælger tit sådan noget glas her til hoveddøren.

Desuden kan det sende lyset rundt i nogle flotte nuancer, og så kan ting, man ser på den anden side fremtræde meget specielle.

Så man kan for eksempel se, om der står nogen og venter ved døren, men man kan selv finde en vinkel eller bare stå langt nok væk fra døren med glasset, og så kan de ikke se dig tilbage.

Du kan prøve at se, om du kan finde en dobbelt terrassedør med den slags glas, en anden type glas eller bare helt uden glas i fra https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-verandador.

More articles