Få hjælp til ændring af skøde ved skilsmisse eller dødsfald hos en boligadvokat

11 March 2018
Astrid Pedersen

editorial

Når større, livsændrende begivenheder som for eksempel dødsfald, nyt job, skilsmisse eller ophør af samliv optræder, vil de fleste mennesker opleve stress og følelsen af ikke at kunne nå det hele. Samtidig med at en måske i forvejen travl hverdag skal opretholdes, skal der også pludselig tages stilling til en masse ting. I forbindelse med dødsfald skal der både arrangeres bisættelse, dødsboet skal ryddes, og boligen skal afhændes. Enten skal den sælges, eller også skal den overdrages – den afdøde har måske begunstiget en bestemt person i sit testamente, og hvis ikke, skal den nærmeste pårørende adviseres.

Overdragelse af bolig ved dødsfald – få hjælp fra en boligadvokat

Alt dette kan virke temmelig uoverskueligt midt i sorgen og de mange arrangementer, som skal udføres og afvikles i forbindelse med dødsfald. Derfor er det tilrådeligt, at man søger professionel assistance til disse arrangementer – og til afklaring i forhold til, hvad der skal ske med den afdødes bolig. Her kommer boligadvokaten ind i billedet.

Boligadvokaten kan hjælpe med at ændre navnet på skødet samt afklare de økonomiske og juridiske forhold for den begunstigede. Blandt andet er det vigtigt, at navnet på skødet ændres, så det afspejler det nye ejerforhold. Og ønsker vedkommende at sælge boligen, træder boligadvokaten også gerne til og yder assistance.

Hjælp til afklaring af boligforhold ved skilsmisse

Skal du skilles, eller flytter du og din papirløse samlever fra hinanden, skal der også tages stilling til, hvad der skal ske med den fælles bolig. Det er nemlig ikke altid helt ligetil at finde en retfærdig fordelingsnøgle, i tilfælde af, at boligen skal sælges, og over- eller underskuddet deles. Og vælger den ene at blive boende, skal der fastsættes en købesum, for hvilken vedkommende kan købe den anden part ud.

Til alt dette kan du få hjælp hos de dygtige boligadvokater på eboligadvokat.dk – billig boligadvokat med faste, lave priser.

More articles