Få udskiftet din forrude ved et stenslag

22 marts 2021
Lotte Hindsberg

En af de arbejdsopgaver en mekaniker har, er udskiftning af ruder, især forruden. Det skyldes blandt andet stenslag. I nogle tilfælde er det muligt for mekanikeren at reparere forruden, men i nogle tilfælde har stenslaget udviklet sig til en revne og så skal ruden udskiftes. 

Du kan forvente at det vil tage omkring 2 dage. Det skyldes at din mekaniker, f.eks. en mekaniker i Viborg, skal have en rude hjem. Det skal være en original rude, hvis ikke din bil skal miste værdi. Derudover er der en del elektronik i ruden som gør det mere kompliceret at udskifte ruden og sidst men ikke mindst, skal ruden tørre, før det er sikkert at du kan hente den og forlade værkstedet.

Selvom det kan være svært at undvære bilen i flere dage, bør du ikke køre rundt i bilen, hvis den har en revne. Bilens bevægelser kan få revnen til at blive større og i værste fald, kan du risikere at du ikke vil kunne se ud af ruden. 

Lad din mekaniker sørge for det forsikringsmæssige

Mange gange når du er på et værksted er det ofte et spørgsmål om forsikringen dækker. Det gælder også ved et stenslag. Nogle forsikringer dækker, andre gør ikke. Hvis din forsikring dækker kan du roligt overlade det praktiske til dit værksted.

Ofte har de lavet aftaler med de mest almindelige forsikringsselskaber om at værkstedet sender regningen direkte til dem og så sørger forsikringsselskabet for at indkræve evt. selvrisiko. Det gør det langt nemmere for dig og også for værkstedet der er sikker på at de får pengene for det arbejde de har lavet.

Samtidig slipper du for at skulle lægge pengene ud og sende regningen til forsikringsselskabet og vente på at de får behandlet sagen. Hvilke i værste tilfælde, kan tage flere uger og megen emails frem og tilbage.

Flere Nyheder