Find de bedste ledige domæner online

25 April 2022
Astrid Pedersen

editorial

Skal din virksomhed have nyt navn, eller er du ved at grundlægge en helst nu en af slagsen? Så skal du ud og have fat på et domænenavn.

Vælg et domæne som matcher din virksomhed

Hvis du er på jagt efter et spændende og fængende domæne bør du først og fremmest huske på at det skal afspejle din virksomhed. Dit valgte domæne navn bør således ikke ligge alt for langt fra virksomhedens rigtige navn.

Dine kunder skal kunne huske navnet, således at de nemt kan indtaste det i browserens adresselinje når de skal ind og besøge dit website eller din webshop. Derfor må dit domæne navn heller ikke være alt for langt eller komplekst. Og du skal tage dig i agt for bindestreger samt danske special tegn som for eksempel æ, ø og å.

ledige domæner

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal opbygge dit domænenavn, og hvis du gerne vil have danske specialtegn med i dette, kan du med stor fordel købe mere end ét domænenavn. Så kan du altid viderestille domænenavnet med de danske special tegn til det som fungerer uden. Og det samme gælder for domæne navne med og uden bindestreg.

Hvor kan jeg finde ledige domæner i Danmark?

Hvis du er på jagt efter et solidt domæne, som er let at huske og som – frem for alt – er ledigt, findes der flere muligheder. Du kan søge dit domæne frem hos DK Hostmaster, eller du kan benytte en af de mange hosting udbydere som tilbyder køb af domæne i forbindelse med oprettelse af webhotel eller anden form for hosting løsning. Den sidst nævnte mulighed er den nemmeste, idet du får alt det tekniske ordnet på samme tid hvis du benytter denne model.

Du kan læse mere, og få en grundig introduktion til køb af domæne, på ledigedomæner.dk.dk.

More articles