Giv dit gulv nyt liv og charme med en professionel gulvslibning

03 January 2019
Astrid Pedersen

editorial

Originale trægulve er for mange boliger en integreret del af bygningen. De eftertragtede murermester og patricier villaer er for eksempel som standard udstyret med plankegulve eller gulve af smuk sildebens parket, hvilket er med til at øge værdien på boligen. I gamle fiskerleje huse er gulvene ofte udfærdiget af lækre, massive skibsplanker af egetræ, og i herskabs lejlighederne i de større byer finder man ofte smukke parketter i mange forskellige træsorter, hvilket giver et særligt spil.

Er din bolig i besiddelse af et originalt trægulv, handler det således om at passe så godt på dette som overhovedet muligt. Et intakt og velholdt trægulv er nemlig et ubetinget aktiv for din bolig – og står du for at skulle sælge boligen, kan en gulvslibning med tilhørende efterbehandling sagtens vise sig at være investeringen værd.

Hvorfor skal jeg lade mit gulv afslibe op til et salg?

Når man ønsker at sælge sin bolig, handler det om at få denne til at fremstå så velholdt, ren og ny i potentielle køberes øjne, at de for det første opfatter den som indbydende og lækker, for det andet vil vurdere den til så høj en værdi som muligt. Et snusket og slidt trægulv trækker, med sin trætte og grålige fremtoning, i den anden retning.

Derfor er det en god idé at få slebet den matte og plettede overflade bort, således at gulvet bliver jævnt og ensartet i overfladen, og dermed fremstår både nyere og mere velholdt. Med den rette efterbehandling – for eksempel i form af voks, sæbe, lud, olien lak eller maling – kan gulvet komme til at stråle, og tilføre rummet lys, stemning og atmosfære.

Du bør vælge at lade dit trægulv afslibe af en professionel gulvsliber, som har de bedste forudsætninger for at opnå et smukt og ensartet resultat. På https://gkservice.dk/ kan du finde dygtige håndværkere med speciale inden for gulvslibning og efterbehandling.

More articles