Gulvklinker kan være glatte og farlige at slå sig på

12 April 2021
Anders Lundtang Hansen

Nu er det måske ikke så meget, når de her gulvklinker ligger i køkkenet eller i gangen, at der er glat, selvom madosen fra madlavningen kan sætte sig som en fedtet belægning i køkkenet, og skoene i entréen kan tage vådt føre med sig ind derude.

Det er nemlig mest på badeværelset, at disse klinker virkelig kan gøre livet farligt for en, da der både er vand fra besøg i brusekabinen eller badekarret samt spildt vand fra håndvasken, der kan være med til at gøre, at man kan falde om og slå sig sådan et sted.

Har man besvær med kroppen og/eller er gammel, så er der virkelig en god chance for, at man kan ende med at falde og brække en knogle eller to.

Men selv unge mennesker kan dratte omkuld på de kolde og glatte klinker, hvorefter de kan slå sig så uheldigt, at det medfører døden!

Vær varsom med at betræde de gulvklinker på toilettet!

Desuden bliver det ikke lettere af, hvis man nu har taget et varmt bad, og der så er meget em ude på badeværelset, og man har glemt at sørge for udsugning eller åbne et vindue, så man kunne komme af med den em.

Har man så også langt hår, der falder ned over øjnene, efter man har været i bad, så bliver udsynet endnu værre, end det var i forvejen.

Selvom man har bademåtter og kender ens badeværelset ud til kanterne, så kan man stadig komme til at træde forkert, hvis man nu er træt, eller man bare er lidt ved siden af sig selv, syg eller fuld.

Derfor skal man aldrig træde ud fra badet på gulvklinkerne på autopilot, men altid tænke over bevidst, hvordan du gør det, så der er mindst mulig chance for, at det ender galt for dig.

Støt dig eventuelt til noget eller hold fast i noget, når du bevæger dig rundt på de klinker.

More articles