Hvem skal du gå til ift. sorgterapi?

27 June 2022
Silje Hansen
image

editorial

Står du i den situation, at du netop har mistet din partner, din forælder, dit barn eller andre i din tætte familie? Så kan det være, at du har brug for en professionel at tale med igennem sorgterapi. Det er nemlig noget, som flere psykoterapeuter, og psykologer, tilbyder hjælp til. Det kan derfor også være aktuelt for dig, som har det ekstra svært med det tab, du har oplevet. 

Sådan vælger du en professionel til sorgterapi 

Hvem er vant til at arbejde med sorgterapi?

Når du har besluttet dig for, at du vil have hjælp til at bearbejde din sorg, så sørg gerne for at finde en, der er vant til at arbejde med sorgterapi. For det kommer til at spille en stor rolle ift. hvor god hjælp, du får – og hvor godt dit samlede forløb bliver. 

Sorgterapi

Hvornår kan du begynde i terapi? 

En anden ting du kan vælge ud fra er, hvornår en psykoterapeut kan tage dig ind til sorgterapi. For når først du oplever, at du har det dårligt, så kan en lang ventetid være uoverskuelig. Undersøg derfor også gerne, hvornår der er plads til dig i kalenderen. Og hvis ventetiden er for lang hos den person, du havde udset dig, så overvej at gå med en anden. 

Hvem har haft gode oplevelser med psykoterapeuten? 

Hvis du vælger at lede efter en psykoterapeut, så kig gerne efter hvem der har haft gode oplevelser med vedkommende. For så har du en bedre fornemmelse af, hvad du selv kan have i vente – og om du eventuelt skal kigge i andre retninger. 

På mange psykoterapeuters hjemmesider er der klientudtalelser at finde. Det kan derfor være en god idé, at du tager et nærmere kig herpå. Her kan du formentlig også finde de timepriser, der køres med – og hvor lang tid en session er: https://kirstenklynge.dk/kurser/sorg/.

More articles