Hvorfor skal du ikke stå selv med behandling af afhængighed?

30 June 2022
Silje Hansen

editorial

Har du i mange år efterhånden været afhængig af alkohol, stoffer, medicin, spil eller noget helt femte? Så er det vigtigt, at du ikke selv forsøger dig med at komme ud af din afhængighed. I stedet bør du få hjælp af professionelle til din behandling. Det knytter vi også flere kommentarer til her. 

Af disse årsager skal du ikke selv stå med behandling af afhængighed

Med behandling kan du opleve bedring

Der er god grund til, at du får hjælp til behandling af afhængighed. Du kan nemlig forvente, at du kommer til at opleve bedring, da du kommer i professionelle hænder. Det vil sige, at der både er personale, som kommer til at hjælpe og støtte dig – og det er alfa og omega.

Hvis du selv forsøger dig med at komme ud af dit misbrug, kan der være større chancer for, at du falder i igen – og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt. 

Misbrugscenter

Du får brug for terapisamtaler, hjælp til afrusning m.m. 

Du bør heller ikke selv stå med din misbrugsbehandling, da du skal have professionelle ved din side, når du skal igennem din afrusning. Og det kan være noget, som din krop reagerer voldsomt på – derfor skal du også have sundhedspersonale hos dig, så det kan foregå sikkert. 

Når du takker ja til behandling af afhængighed, kan du også få tilbudt terapisamtaler. Og det er mindst lige så vigtigt for, at du kommer i bedring. Samtalerne kan nemlig tage fat på emner, som har været med til at fastholde din afhængighed. 

Som du måske kan fornemme, så er der altså flere ting, der skal tages fat på, når du skal ud af din afhængighed. 

Selvom der kun er nævnt to årsager herover til, at du ikke selv skal stå for behandling af din afhængighed, så er det alligevel to vigtige punkter. 

More articles