Kom godt i gang med at fotografere

10 marts 2020
Marie Pedersen
Kom godt i gang med at fotografere

Hvilket kamera bør du vælge?

At finde det perfekte kamera kan virke som en uoverskuelig opgave. I virkeligheden behøver det ikke være særlig svært. Du bør først og fremmest overveje, hvor seriøs du er omkring det at fotografere. Hvis du blot har brug for et kamera til at tage feriebilleder, behøver du ikke gå ud og investere i et stort spejlreflekskamera. Bl.a. Sony har mange gode digitalkameraer.

Er du interesseret i at tage landskabsbilleder eller måske portrætbilleder, bør du måske overveje at investere i et spejlreflekskamera. Et godt kamera kan hurtigt blive dyrt. Det er derfor en god idé at beslutte på forhånd, hvor mange penge du er villig til at betale. Noget andet du bør overveje, er hvor dygtig du er. Er du helt grøn inden for fotografi, er der ingen grund til at gå ud og bruge flere tusinde kroner på et kamera. Du kan evt. købe et brugt kamera, der kan lære dig de grundlæggende indstillinger. Et spejlreflekskamera giver dig mulighed for at anvende automatiske indstillinger, hvor lukkertid, lysfølsomhed og blændeværdi er indstillet på forhånd.

Gå fra automatisk til manuel

Hvis du f.eks. selv vil have en indflydelse på, hvor lyst dit billede bliver, skal du selv ind og indstille dit kamera. Dette kan give stor frihed i forhold til at skabe en stemning i dit billede. Indstiller du selv dit kamera, kan du også begynde at lege med motiver i bevægelse, ved at indstille kameraets lukkertid. Det handler bare om at være kreativ med dit nye kamera. Du kan læse mere om at fotografere og hvilke forskellige motiver du kan fotografere her https://vielskerkunst.dk/hvad-foretraekker-man-at-tage-billeder-af-som-fotograf/.

Derudover finder du masser af videoer og guides på nettet, hvor dygtige fotografer deler ud af deres erfaringer. Et godt sted at starte er  https://vielskerkunst.dk/, hvor du kan læse om fotografi, kunst i forskellige afskygninger, kulturelle aktiviteter og meget mere.

Tjek også disse sider:

https://vielskerkunst.dk/
https://KunstForLivet.dk/
https://AltOmKunst.dk/
https://HvadKunst.dk/
https://ErDetKunst.dk/
https://BedsteKunst.dk/
https://NyesteKunst.dk/
https://GammeltKunst.dk/
https://kunst-kultur.dk/
https://Fresko.dk/
https://kunzt.dk/
https://kunstinspiration.dk/

Flere Nyheder