Kom over alt i haven med en græstrimmer

23 June 2022
Niels Geckler

editorial

Med en græstrimmer kan du kommer i alle hjørner og kroge, når græsset skal slås. Hvis du ikke har en allerede, så se her https://www.prishammeren.dk/shop/makita-graestrimmere-494c1.html 

Som haveejer vil du sikkert kende fornemmelsen: Du har slået græsset i hele haven, men der er en masse steder, hvor der stadig står lange tjavser af højt græs tilbage og griner af dig. Der vil nemlig i en typisk dansk have stort set altid være områder, som er for snævre at komme på med plæneklipperen, hjørner, hvor du ikke kan komme ind, og genstande og bede som du ikke kan komme helt tæt på. Du kan vælge at lade stå til og sige “pyt” – eller du kan finde en løsning.

Makita græstrimmer

Der er forskellige muligheder, for eksempel kan du simpelthen tage en saks og arbejde dig manuelt igennem de uregerlige totter, der er tilbage efter din plæneklipning – det kan være et stort arbejde, hvis haven er stor eller kringlet indrettet. Eller du kan vælge at bruge en græstrimmer.

Græstrimmeren er et særdeles praktisk redskab til haveejeren

Hvis ikke du orker at lægge dig på knæ med saksen og kæmpe dig igennem græstotterne manuelt, men på den anden side bliver ked af at se på det lidt ufærdige resultat efter plæneklipningen kan du benytte en elektrisk græstrimmer. Det er en lille udgave af en kratrydder, så at sige. Den er lettere at håndtere, vejer og fylder mindre, men kan på den anden side ikke klippe sig igennem kraftigt ukrudt og andre vækster. den er kun beregnet til græs.

Med græstrimmeren fra for eksempel den japanske producent af elredskaber Makita kan du komme ind i krogene og helt til kanten af bede og trapper og hvor der ellers måtte være problemer med at få klippet med den store klodsede plæneklipper. Med en batteridrevet græstrimmer behøver du heller ikke at tænker på stik og ledning.

More articles