Kom ud af afhængigheden – vælg en professionel misbrugsbehandling

22 October 2018
Astrid Pedersen

editorial

Er du i familie med en stofmisbruger, og er du indstillet på at hjælpe vedkommende ud af sit misbrug? Så bør du søge hjælp og støtte – for der skal i reglen professionel behandling til. Og du bør ikke stå alene med ansvaret for afvænning og behandling, da dette kan være utroligt opslidende, og kan få fatale følger for dig og resten af de pårørende. Du bør alliere dig med et professionelt behandlingscenter med speciale inden for misbrugsbehandling, som kan bistå dig igennem hele processen, og hjælpe den misbrugsramte godt på vej.

Kan Minnesota modellen anvendes til alle former for misbrug?

Du har måske hørt om Minnesota modellen (også kaldet Minnesota kuren) i forbindelse med behandling af alkoholikere. Den mest berømte og velkendte anvendelse af Minnesota modellen er i relation til Anonyme Alkoholikere (AA) og deres 12 trins program. Dette ser vi ofte skildret i amerikanske film og serier, da AA er meget udbredt i USA, og afholder mange møder rundt omkring i byen.

Grundtanken i Minnesota modellen og 12 trins programmet er, at man som misbruger bør opnå selvindsigt nok til at erkende, at man er i stoffets magt, hvad end der er tale om alkohol, receptpligtig medicin, euforiserende stoffer eller sågar spil eller sex – og at man derfor bør undgå disse stoffer. Gruppemøderne er er 100% anonyme, men alle bakker hinanden op i at blive ædru eller stoffri. Minnesota modellen handler således ikke om alkohol i sig selv, men om det menneske, som gerne vil ud af sit misbrug – og de mennesker, som han eller hun burde kunne støtte sig til (familie, venner osv.), men som vedkommende har skubbet fra sig i løbet af misbrugets udvikling.

Hos Behandlingscenter Søby Park anvendes Minnesota modellen som basis for den terapi, som har til mål at hjælpe den misbrugsramte tilbage til livet – og til en tilværelse uden stoffer.

Kom i misbrugsbehandling i dag på Behandlingscenter Søby Park

More articles