Lad andre lave gør det selv-arbejde for dig

09 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan være sådan en type, der altid kommer til skade, når man skal forsøge sig ud i et nyt projekt, og det lader ikke til, at man bliver bedre, for man kommer bare mere til skade hver gang.

Det er jo også fint at kende sine begrænsninger, for så er man sikkert god til noget andet.

Men måske er man så bare doven, at man ikke gider gøre, hvad andre kan gøre for en, om man er god til at overtale dem til at gøre noget for en, at man betaler sig fra det, eller man hjælper andre med noget, som man netop selv kan finde ud af, som de ikke kan, så det bliver en transaktion med gerninger.

Et eksempel kunne være, at man gerne vil have lavet noget ud af jerseystof, men man orker eller gider bare ikke gøre det selv, eller også ved man, at det aldrig vil blive flot, hvis man gør det selv, men at man bare spilder en masse stof og penge ved at forsøge at gøre det selv.

Stof / metervarer / sy / gør det selv

De andre kan lave gør det selv-arbejde, når man ikke selv kan

For at gøre det nemmere for den, som der skal lave det for en, så kan man eventuelt skaffe materialet eller give dem penge for at købe det, hvis de ved, hvor det skal gøres.

Så kan man aftale en timepris for, hvad det skal koste at lave, hvis man ikke kan betale igen med en gerning nu, og man ikke vil stå at skylde vedkommende noget i fremtiden – måske ses man ikke så tit.

Eller man kan aftale et beløb, som det kommer til at koste for at få lavet dette her.

Det er smart at tænke på den her måde, for så får man det, man gerne vil have, og man gør det ikke elendigt selv.

More articles