Så binder den dør. Hvad gør du nu?

27 April 2022
Anders Lundtang Hansen

Der er næppe nogle af os, der ikke på et eller andet tidspunkt har oplevet, at den ene eller den anden dør har bundet.

Det er den her situation, hvor det er mere svært end sædvanligt at få den op, og sådan en omgang binderi kan skyldes mange ting, som vi vil se nærmere på i denne artikel.

Og det sker selvsagt for alle typer af døre, også de bedste man har købt fra Klarvinduer.no.

Til at starte med kan det være, at man har sat døren forkert op, og det gælder både, når man udskifter med en ny dør, men også når man har renoveret eller bygget nyt, hvor man så skal sætte dørpartiet op helt fra bunden af.

Det kan så ske efter en dag eller to, at døren sætter sig helt, og så binder den. Det må man så rette til.

Det kan dog også ske efter flere år, når huset langsomt sætter sig, at døren så også begynder at binde.

døre

Flere grunde til at døren binder

Døren kan også binde, hvis der er temperatursvingninger, hvor materialet, døren er lavet af, samt dørkarmen udvider sig og trækker sig sammen, så den kan være svært at åbne nogle gange.

Det kan også være grundet ophobning af snavs under eller over døren, som der langsomt, men sikkert, sætter sig som faste stykker indgroet snavs, som til sidst kan gøre, at det er svært at åbne eller lukke den dør.

Så er der træk i et lokale, som der kan holde på døren, så den bliver mere sværere end normalt at åbne, fordi vinden “trækker” på den.

Der er også det klassiske problem med, at der måske er noget, som der har sat i klemme i døren, så den er svær at åbne.

Man skal i hvert fald ikke bare febrilsk trække i døren, for så kan man komme til at smække den op i sig selv eller andet.

More articles