Sådan beskytter du bedst din bolig mod indbrud

23 June 2022
Kamilla Sonne

At have indbrud er aldrig rart. Ud over at man selvfølgelig mister værdi på det, og man skal igennem en masse praktisk i forhold til forsikringer, så er det utroligt ubehageligt at vide, at der har været fremmede inde at rode i ens ting.

Dertil er det også utroligt ærgerligt, hvis man mister ting som fx arvestykker, der ikke lige kan erstattes igen.
Derfor vil mange gå langt for at undgå, at der kommer indbrud i netop deres bolig. Og der er da også en række ting, som du kan gøre, for at sikre dit hjem bedst muligt.

døre

Hold tyvene væk fra din bolig

Der er flere måder, hvorpå man kan gøre sin bolig så u-attraktiv som muligt for tyvene. Eksempelvis kan man opsætte et alarmsystem eller vise, at man er medlem af nabohjælp, hvor alle naboer hjælper med at holde øje for hinanden.

Man kan også forsøge at skærme for huset ved hjælp af hæk og hegn, sådan at det både er sværere at få øje på og sværere at komme uset væk fra.

Skal man eksempelvis på ferie, kan man måske lave en aftale med venner eller familie om, at de kommer forbi en gang imellem. Hvis de tænder og slukker lyset, eller de tømmer skraldespandene regelmæssigt, så virker det, som om der er liv og aktivitet i boligen.

Invester i bedre døre og vinduer

Man kan også helt fysisk gøre sit for at sikre, at tyvene har svært ved at finde ind i sin bolig. Har man eksempelvis gamle døre og vinduer, er de nemme og hurtige at bryde op, hvilket gør din bolig mere attraktiv at bryde ind i.

At investere i nye og bedre døre og vinduer er dermed en måde, hvorpå du kan beskytte din bolig. Se fx hele udvalget af døre nu på https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer.

More articles