Server din egen øl til dine gæster
Luk øjnene og forestil dig, at solen skinner, der er gang i grillen og lige om lidt kommer dine bedste venner forbi til en lang og hyggelig dag i haven. Forstil dig så den forskel det vil gøre, at du i stedet for en almindelig standard øl serverer en øl, du selv har brygget og som passer perfekt til den mad i skal have. Det bliver lige pludselig en hel anden oplevelse.
Ølbrygning er i dag blevet rigtig populært, hvilke blandt andet skyldes at danskerne har lært at drikke mange forskellige slags øl, når de har været ude og rejse og via de mange små microbryggerier der er kommet de senere på år.
Lær at brygge din egen øl
Det er relativt nemt at lære ølbrygningens kunst. Det er et fag eller hobby om man vil hvor alle kan være med. Du kan brygge en god basisøl eller du kan fordybe dig i det tekniske alt efter temperament og lyst.
Er du nybegynder og gerne vil lære at brygge øl, har du flere muligheder. Du kan købe et startskit og blot prøve dig frem. Du kan også melde dig til et ølkursus. De vare omkring en eftermiddags tid i hyggelige omgivelser og den øl du har brygget får du som regel med hjem, så husk at arrangere at du bliver hentet. Det er ikke særlig hyggeligt at køre hjem med det offentlige, med en 20 liters gryde fuld af øl.
Udover ølkurser er der også en masse bøger der forklare de forskellige ølteknikker. Der er stor forskel på, hvordan du brygger den lyse og milde nordiske øl og så en mørk bayersk øl.
Der findes også et utal af videoer på YouTube der viser forskellige brygningsteknikker. Ellers er personalet i de forskellige butikker, der sælger ingredienser til ølbrygning, også en god kilde af viden.