Sildebensbordet har væltet plankebordet af tronen

31 August 2021
Camilla Skøtt
image

Gennem de seneste år har det store, rustikke plankebord vundet hjerterne hos mange danske boligejere og -lejere. Men her på det sidste er der kommet en udfordrer på markedet, som ser ud til at løbe med titlen som det mest populære bord.

Det er naturligvis sildebensbordet, vi taler om. Det smukke, elegante og luksuriøse sildebensbord, der – modsat plankebordet – stråler med en elegance, som ikke er til at stå for. Hvor plankebordet er råt og maskulint, er sildebensbordet fint og feminint. 

Kort og godt: Du går ikke galt i byen, hvis du vælger et sildebensbord.

Find et unikt bord til en god pris

Vi har naturligvis gennemsøgt markedet for at finde ud af, om der er noget om snakken – om de populære borde er værd at investere i, og ikke mindst hvad du skal overveje, hvis du køber et.

Svaret på det første spørgsmål må helt klart være et ja. Kan du lide den luksuriøse fornemmelse, et sildebensbord giver, så kan det i den grad betale sig at investere i det.

Det næste spørgsmål – hvad du skal overveje – er mere kompliceret. Vi har talt med en snedker fra https://fynsksnedkeri.dk/, og det vi har fundet ud af er, at du grundlæggende har to muligheder:

1) Du kan vælge et masseproduceret bord fra en af de store møbelgiganter.

2) Du kan vælge et unikt sildebensbord fra en dansk snedker.

Sidstnævnte lyder som en dyr løsning, men faktisk viser det sig, at det ikke er meget dyrere at købe et bord, der er bygget i Danmark af danske snedkere sammenlignet med et bord, der er produceret i Kina. Fordelen ved den første løsning er desuden, at du har medindflydelse; du kan få produceret bordet i nøjagtig den størrelse, du har brug for og den farve, du bedst kan lide. På den måde får du et personligt møbel, der kan følge dig i mange år.

More articles