Sort hvid billeder hitter stadig stort

06 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er intet nyt for den moderne generation, generationen før da og formentlig også mange bedsteforældre, at man kan tage billeder med farver.

Man har jo stort set altid kunne male med farve, for der skulle ikke meget til, før man fandt ud af, at man kunne blande forskellige materialer sammen, og så blev det skabt farver – dog er det ikke alle af den slags materialer, der har holdt for eftertiden, og nogle gange forsvandt det da også hurtigt igen.

Mange tror for eksempel, at de antikke statuer er hvide, men de havde farve i sin tid, men farven er skallet af.

Og så det med at lave farvefilm blev hurtigt en ting, som man stræbte efter på linje med at have film med lyd, og de instruktører, der holdt fast i de gamle dyder, endte med at sakke hurtigt bagud, hvis de ikke omstillede sig.

sort hvid billeder

Billeder i sort hvid kan man sagtens erhverve sig

Det var ikke alle plakater, billeder, fotografier og andet, der så lige flot ud med farver til at starte med, da man for det første ikke havde mange farver at gøre godt med, og så var det dyrt at lave.

Heldigvis har man forfinet den slags, så det nu er meget nemt og dyrt at have med at gøre, og man kan faktisk manipulere verden med ens enhed til at tage billeder med, så det ser meget mere vildere ud med farvenuancerne, end hvordan verden rent faktisk er.

Men så stod mange tilbage og ønskede sig nogle ting, der var i sort/hvid, nu alle lod til at være gået over til farver.

Så sådan noget som plakater sort hvid blev noget, som folk gik efter, for det var sjældent, og man kan stadig få fat i dem, også de nye af slagsen, som man kan pynte op med derhjemme.

Flere Nyheder