Broccolisalat er en lækker og let spise, der er god til mange forskellige sammenhænge. Hertil kommer, at broccolisalat er sund. Netop broccoli er nemlig på listen over en af de sundeste grøntsager, der ligesom andre grøntsager i kålfamilien indeholder både store mængder vitaminer og mineraler. Broccolisalat er særligt rig på C-vitamin og indeholder ligeledes jern og magnesium – der er altså mange gode grunde til at anrette den lækre salat derhjemme. Broccoli er ligeledes blevet fremhævet for dens kræftforebyggende egenskaber. Broccolisalat er da heldigvis også en populær spise, særligt tilsat saltet bacon på toppen. Det er en salat, der er typisk at finde på middagsbordet i hverdagen, men ligeledes til festlige lejligheder. Der findes mange lækre opskrifter på broccolisalat, og nedenfor følger et eksempel på tilberedningen af den lækre, grønne salat med de mange sundhedsfremmende egenskaber.
Opskrift på broccolisalat
Når man laver
broccolisalat, starter man med at skære broccolien ud i mindre buketter. Også stokken kan anvendes, men hvis det foretrækkes, er det ligeledes en mulighed at gemme denne til eksempelvis en suppe. Ellers skæres stokken i tynde skiver, der muliggør tilberedning. Broccolien er ikke rar at spises rå, så efter udskæring overhældes denne med kogende vand. Lad stykkerne ligge i et par minutter, og hæld derefter vandet fra. Det er også muligt at koge eller dampe broccolien kort. Herefter drypper stykkerne af i en si. Baconen skal skæres i mindre stykker og steges. Det er lækkert at overhælde broccolisalaten med en frisk dressing. Her er creme fraiche et godt udgangspunk. Denne kan blandes med friskpresset saft fra en citron, balsamico, sukker og godt med salt. Dressingen giver et godt modspil til de friske grøntsager. Rødkål er ligeledes et uundværligt element, når det kommer til broccolisalat. De friske løg giver et godt modspil til den søde dressing og salt og fedt fra bacon.