Her er det på sin plads lige at tjekke ens yderdøre efter

13 May 2022
Anders Lundtang Hansen

En yderdør er jo – af gode grunde – kendetegnet ved, at den er en opdeling mellem det, som der er indenfor, og det, som der er udenfor.

Der kræves derfor en del særlige krav til sådan en dør, at den både skal isolere ordentligt, men tit vil man også gerne have et enkelt, flere eller et helt glasparti i den, så man kan se ud på naturen – og ind igen for den sags skyld.

Yderdøren bliver nok brugt forskelligt fra periode til periode, fordi det kan være en varm sommerferie, hvor man mere eller mindre hele tiden har den åben, så det ikke bliver for varmt at være indenfor, og hvis den dør nu leder ud til haven og/eller terrassen, så er der nok meget gang i åbningen og lukningen af den dør.

Man skal hele tiden ud med ting, man tager jord med ind fra skoene, og så er der insekterne og de sager, som blæsten fører med sig.

Ytterdörrar

Man skal lige have et vågent øje på den yderdør

Dette betyder, at der kan ophobe sig mange ting under selve døren, når den er åben og på klem, og det sker især, hvis den er meget tæt nede på gulvet.

Den er ikke så tæt, at den ridser gulvet, men støv, skidt jord, døde insekter, løse blade og andet kan ophobe sig under døren.

For man kigger oftest i dørkarmen hele vejen rundt, om der skulle være samlet sig noget her, som man ikke ønsker, og det skal man da også gøre.

Men ligesom at man ikke får tjekker oversiden af køleskabet så tit, fordi man ikke er så høj, så får man heller ikke set efter, hvordan det står til på undersiden af den åbne dør, for her kan man godt lige være bekendt at give den en tur med en våd klud, så man får fjernet alt det skidt.

More articles