Hvor skal du gå hen, når du skal finde et center til behandling af misbrug?

30 June 2022
Silje Hansen

editorial

Er du et sted i livet, hvor du langt om længe gerne vil bryde med et misbrug? Så vil næste skridt formentlig være, at du skal finde et center til behandling af misbrug. For her kan du komme i ekstra gode hænder, når du gerne vil slippe den afhængighed, som du måske har haft i lang tid. 

Sådan vælger du et center til behandling af misbrug

Hvem kan håndtere netop dit misbrug? 

Til en start er det alfa og omega, at du finder et center til behandling af misbrug, som kan håndtere dit misbrug. Det vil sige, hvem har allerede solid erfaring med forløb, hvor folk skal afvænnes fra det misbrug, som du også kommer ind med. For det kan få en betydning for, hvor kompetente de er til at hjælpe dig videre – og det er utrolig vigtigt, når du selv har taget skridtet og besluttet, at du ikke længere vil være misbruger. 

Misbrugscenter

Hvem kan skræddersy et forløb til dig? 

Som det næste kan du vælge et center til behandling af misbrug ved at se på, hvem der kan skræddersy et forløb til dig. For hvis du skal have den bedst mulige hjælp, så er det også en forudsætning, at forløbet kan tilpasses til de eksakte behov, du måtte have. 

Hvor kan du opholde dig i lidt tid? 

En tredje ting du kan vælge ud fra er, hvor du har mulighed for at blive indlogeret. For når du skal afvænnes, så kan det kræve, at du kommer helt væk fra dine vante rammer. Derfor kan det også være godt, at du kan bo og være på det misbrugscenter, du vælger. For her kan du få den ro, du har brug for – og du kan komme væk fra forstyrrelser og ting, der kan spænde ben for, at du kommer i bedring. 

More articles