Hvordan kan du få hjælp til dødsboet?

09 September 2020
Cecilie Mortensen

Det kan være noget af en mundfuld, når man står med et dødsbo. For ikke nok med, at man lige har mistet en pårørende, så står man lige pludselig med en masse praktiske ting, som man også skal håndtere. Det gælder alt fra planlægning af begravelsen og til håndtering af de hjem eller dødsbo, som vedkommende har boet i. 

Der er heldigvis hjælp at hente til et dødsbo fra et professionelt firma, som arbejder med forskellige dødsbo til hverdag. 

Hjælpen du kan få til et dødsbo

Der er forskellige former for hjælp, man kan få til et dødsbo. Du kan blive en smule klogere på hjælpen herunder. 

Tømning og rydning af dødsbo

Først og fremmest kan du få hjælp til tømning af dødsbo. Det vil sige, at man får hjælp til at flytte og fjerne alle møbler og andet, som er i boligen. Og det gælder både, når der er tale om en hel bolig, en lejlighed eller et værelse på et plejehjem. 

Man kan desuden også få hjælp til, at vigtige dokumenter smides ud og f.eks. afleveres på forbrændingen.

Som det sidste kan firmaet ofte også hjælp med at der rengøres og fejes, så dødsboet står helt pænt bagefter. 

Vurdering af dødsbo

Med vurdering af dødsbo menes der, at man kan få vurderet de møbler, kunst m.m., som er i dødsboet. Man kan nemlig stå med mange ting, som man ikke helt ved, hvad man skal gøre af. Og her er der oplagt, at man får dem vurderet. 

Når et firma vurderer det, der er i dødsboet, kan man også forvente, at de kommer med en reel pris for tingene. På den måde kan man også få det, som tingene er værd. 

Salg af dødsbo

Når man har fået møbler m.m. vurderet, så kan samme firma også tilbyde at købe tingene. På den måde kan man sælge alt relevant til et og samme firma. 

More articles