Læg dit eget epoxy gulv

10 May 2022
Maria Laugesen

editorial

Drømmer du om det hårdføre, smukke og praktiske epoxy i dit hjem? Så kan du faktisk selv klare opgaven – uanset om det er til gulvbelægning eller som coat på møbler eller lignende. Her kan du blive klogere på, hvordan du selv kan arbejde med epoxy.

Brug epoxy i dit hjem

Hvis du følger lidt med i design og indretning, så har du næsten ikke kunne undgå at få øjnene op for epoxy. Materialet har længe været anvendt i blandt andet værksteder, garager og industri, men har nu også fundet vej ind i de private hjem. Det er særligt materiales hårdførhed og slidstyrke kombineret med den enkle, glatte overflade, der gør det så populært. Og så er det nemt at rengøre og vedligeholde i det daglige.

Epoxygulve er derfor populære til køkkenalrummet, bryggerset, gangen og andre steder, hvor gulvene udsættes for meget slitage. Men overfladen kan faktisk også bruges på møbler såsom træborde og lignende for at skabe en mere slidstærk og rengøringsvenlig overflade, og dermed forlænge møblernes levetid.

epoxy

Nemt – men husk kvaliteten

Foruden at epoxy er hårdført, smukt og praktisk, så er det faktisk også relativt nemt at arbejde med. Konsistensen minder nærmest om flydende plast, der hældes ud, fordeles jævnt og herefter størkner. Normalt lægges det over betongulve, men kan også bruges over f.eks. trægulv. 

Derfor kan du faktisk selv lægge epoxy på dine gulve eller møbler, og det kan du slippe godt afsted med uden at have prøvet det før. Det vigtige er dog, at du vælger det helt rette materiale og den rette kvalitet. Epoxy findes nemlig i forskellige former, og nogle egner sig bedre end andre til bestemte ting.

Derfor bør du altid forhøre dig med en fagperson, som kan guide dig til at vælge det helt rette materiale at arbejde med til lige netop dit projekt.

More articles